Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 berenjenas (aprox. 1 kg)
- 5 pellizcos de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 300 g de cebolla en cuartos
- 4 - 5 dientes de ajo
- 75 g de pimiento verde
- 40 g de aceite de oliva (y 2 cucharadas más para las berenjenas)
- 1 cucharada de tomate concentrado
-
150
g de tomate troceado en conserva escurrido
of 150 g de tomate maduro sin pepitas en trozos de 2 cm - 1 cucharadita de azúcar
- 40 g de pasas sin semillas
- 15 - 20 g de piñones
- 1 cucharadita de comino en grano
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 cucharada de zumo de limón
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 668 kJ / 159 kcal
- Eiwitten
- 2.8 g
- Koolhydraten
- 16.6 g
- Vetten
- 9.1 g
- Vezels
- 6.2 g
Alternatieve recepten
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Falafel con ensalada y salsa tahini
9 Std.
Estofado de berenjena picante
30 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50 min
Bol vegetariano de tofu, verduras y soja
30 min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5min
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1h
Berenjenas caprese en caponata
50 min
Tayín de bacalao (Marruecos)
30 min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 godz. 10 min