Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kandierte Orangenscheiben (mindestens 10-12 Tage vorher ansetzen)
- 500 g Wasser
- 1150 g Zucker
- 2 - 3 Orangen, unbehandelt, in 12 Scheiben (5 mm)
Biskuit:
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 120 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 EL Kakaopulver
Orangencreme und Fertigstellung:
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 80 g Zucker
- 200 g Orangensaft
- 100 g Orangenmarmelade
- 4 Eigelb
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Belag:
- 100 g Orangenmarmelade
- 1 Marzipandecke, fertig gekauft (300 g)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 3713 kJ / 888 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 145 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Weihnachtliche Opernschnitte
1h 50min
Schachbrett-Torte
5h 10min
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Tropische Orangentorte
2h 40min
Mango-Möhren-Torte
2h 30min
Lebkuchenblätter-Torte
28 Std. 30 Min
Kloster-Cremetorte
12h
Haselnusstorte
3h 15min
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Sachertorte
1h 30min