Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kandierte Orangenscheiben (mindestens 10-12 Tage vorher ansetzen)
- 500 g Wasser
- 1150 g Zucker
- 2 - 3 Orangen, unbehandelt, in 12 Scheiben (5 mm)
Biskuit:
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 120 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 3 EL Kakaopulver
Orangencreme und Fertigstellung:
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 80 g Zucker
- 200 g Orangensaft
- 100 g Orangenmarmelade
- 4 Eigelb
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Belag:
- 100 g Orangenmarmelade
- 1 Marzipandecke, fertig gekauft (300 g)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 3713 kJ / 888 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 145 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Tropische Orangentorte
2h 40min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Kloster-Cremetorte
12h
Latte-Macchiato-Torte
5 Std. 30 Min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 Std. 20 Min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min