Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g tuńczyka, świeżego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
400
g pomidorów, dojrzałych, bez skóry i pestek, pokrojonych na kawałki
of 400 g krojonych pomidorów, z puszki - 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia koszyczka
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 50 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 919.1 kJ / 219.5 kcal
- Eiwitten
- 22.1 g
- Koolhydraten
- 4.3 g
- Vetten
- 13.4 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 Min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 Std. 30 Min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 Min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 Min