Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés (1 cm)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 6 tranches fines de jambon cru, coupées en lanières
- 3 brins de ciboulette fraîche, finement ciselés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2251 kJ / 535 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 67.8 g
- Vetten
- 18.8 g
- Vezels
- 3.8 g
Alternatieve recepten
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Risotto aux cèpes
30 Min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto aux asperges
45min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto au vin rouge
45min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35 Min
Risotto à la saucisse et à la trévise
35 Min