Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Füllung
- 100 g Baumnusshälften
- 500 g Dörrbirnen, geviertelt
- 100 g Feigen, getrocknet, halbiert
- 100 g Dörrzwetschgen, entsteint
- 50 g dunkle Sultaninen
- 50 g Zitronat
- 75 g Zucker
- 1 TL Zimt
- 1 Prise Nelkenpulver
- 20 g Zitronensaft
- 300 g Traubensaft
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken (3 cm)
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Backpulver
- 100 g Wasser
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 9847 kJ / 2352 kcal
- Eiwitten
- 32 g
- Koolhydraten
- 324 g
- Vetten
- 96 g
Alternatieve recepten
Chräbeli
24h
Basler Läckerli
1 Std. 10 Min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1h 35 min
Osterkuchen
1h 45min
Linzer Torte
1 Std.
Amarettini
1 Std. 30 Min
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Dreikönigskuchen
2h 15min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Berner Zopf
1h 45min