Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)

Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)

4.5 25 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 35min
8 Stücke

Ingrediënten

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Auswallen
    250 g
  • Zucker
    80 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Wähenform
    150 g
  • Ei
    1
Birnenweggenfüllung
  • Dörrbirnen halbiert
    400 g
  • Feigen, getrocknet
    50 g
  • Dörrzwetschgen
    50 g
  • Wasser heiss
    1000 g
  • Zucker
    40 g
  • Zimt
    1 TL
  • Nelkenpulver
    1 Prise
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Sternanis gemahlen
    ½ TL
  • Kirsch
    1 EL
Guss und Fertigstellung
  • Vollrahm
    300 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    2 EL
  • Vanillezucker
    1 Päckchen
  • Zimt
    ½ TL
  • Eier
    2
  • Zucker
    20 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 Portion

Eiwitten 8 g
Calorieën 2757 kJ / 661 kcal
Vetten 32 g
Koolhydraten 82 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...