Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 200 g Milch, kalt
- 3 Eigelb
- 80 g Puderzucker (Staubzucker, siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bearbeiten
- 20 g frische Hefe
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 1 Ei, verquirlt
- 50 g Hagelzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1026 kJ / 245 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Zuckerreinkerl
2 Std. 50 Min
Mohnflesserl aus Dinkel
1h 50 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Handsemmerl
10h 55min
Mohnblume
2h 20min
Salzstangerl
1h 25min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Sonntags-Striezel
2h 15 min