Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, pokruszonych
- 150 g wody, gorącej
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g wieprzowiny np. łopatki lub szynki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
20
g smalcu
of 20 g oleju rzepakowego - 200 g soku z kiszonej kapusty
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka kminku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g chleba, razowego, bez skórki, pokruszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2070.3 kJ / 494.5 kcal
- Eiwitten
- 29.6 g
- Koolhydraten
- 12.3 g
- Vetten
- 38 g
- Vezels
- 3.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Boeuf Stroganow
1h 10min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 Std. 20 Min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1h 35 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 Std. 45 Min
Gulasz z polentą
2 Std.
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2sa 25 dk