Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Heidelbeerfrosting
- 60 g Zucker, (siehe Tipp)
-
80
g frische Heidelbeeren
of 80 g Waldheidelbeeren, gefroren - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 230 g Mascarpone
Zitronenmuffins und Fertigstellung
- 3 Bio-Zitronen
- 2 TL Vanillezucker
- 120 g Zucker
- 275 g Weizenmehl, universal
- 1 Prise Salz
- 1 TL Natron
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 115 g Wasser, kalt
- 80 g Sonnenblumenöl
- 1 - 2 TL Almwiesenblüten Mischung "Feine Prise", zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1201 kJ / 287 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 godz. 30 min
NomNom-Roulade
2h 15 min
Butterkekse
1h 15min
Brombeermuffins
45 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10 min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1h 30 min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20 min
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4h 30 min
Schoko-Kokos-Torte
3h 10 min
Cheesecake am Stiel
5 Std. 30 Min
Herzkuchen mit Schokomousse
5h