Compatibele versies
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini Sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 Tbsp lemon juice
- ¾ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground cumin, to taste
R’gaif Bread
- 180 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
of 1 heaped tsp dried instant yeast (10 g) - 260 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
Falafel
- 4 spring onions, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 5 grams fresh parsley
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ fresh red chilli, deseeded
- 1 tsp baking powder
- 720 g tinned chickpeas, drained
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Finalising R’gaif Bread and Falafel
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 177 g
- Vetten
- 42 g
- Vezels
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Quick Falafel
30min
Falafel
24h
Boston Baked Beans
20 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Fresh Pasta Dough
1h
Tortilla with Spanish Salsa
1h 10min
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1h 20 min
Rye Flatbreads
2h 10min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Lamb Koftas
1h 30min