
Compatibele versies
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
60
g Gouda kaas, in stukken
of 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
of 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2745 kJ / 656 kcal
- Eiwitten
- 59 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 7.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Confituur van ananas en gember
40min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1u.
Pannenkoeken
1u. 15min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Bechamelsaus
15min
Bechamelsaus
15min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1u. 10min
Taboulé met quinoa en tonijn
40min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Koteletten met aardappeldip
45min
Groene pepersaus
20min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Geen beoordelingen
35min