Compatibele versies
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
60
g Gouda kaas, in stukken
of 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
of 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2745 kJ / 656 kcal
- Eiwitten
- 59 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 7.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Paashaas apero-hapjes
Keine Bewertungen
Worstmummies
Keine Bewertungen
IJssandwich
Keine Bewertungen
Zalmfilet met boekweit en asperges
40min
Vinaigrette van paprika's
Keine Bewertungen
Chocolademousse
3 godz. 20 min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2u.
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min
Bloemkool met kaas
55 min
Bechamelsaus
15 Min
Aardappelpuree
45 Min