Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lievitino
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina manitoba
- 100 g di latte intero, a temperatura ambiente
1° impasto
- 150 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 2 tuorli (conservare gli albumi)
- 1 uovo
- 40 g di burro morbido
2° impasto
- 100 g di farina manitoba + q.b.
- 90 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, sciolto in 2 cucchiai di latte
- 100 g di burro morbido a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 arancia, biologica, solo la scorza grattugiata
- 75 g di frutta mista candita a pezzetti
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10-15 minuti
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- ½ fialetta di aroma di mandorla
Glassa di copertura
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di zucchero
- 50 g di albume
Terminare la preparazione
- 80 g di granella di zucchero
- 50 g di mandorle con la pelle
- Voeding
- per 1000 g
- Calorieën
- 17920 kJ / 4283 kcal
- Eiwitten
- 90.9 g
- Koolhydraten
- 622.7 g
- Vetten
- 176 g
- Vezels
- 30.9 g
Alternatieve recepten
Panettone gastronomico
26 Std.
Panettone
6h 30min
Panettone con fichi e noci
7h 30 min
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30 min
Pandoro
12 Std.
Colomba
9h
Colomba con crema al limoncello
1h 15min
Colomba cioccocaffè
1 Std. 10 Min
Colomba al cioccolato fondente
50 Min
Colomba (senza lattosio)
7h 30 min
Fiocchi
7h 30 min
Colomba ai mirtilli rossi e cioccolato bianco
1hod.