Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 170 g di strutto
- 350 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Ricotta dolce
- 350 g di ricotta di pecora fresca, sgocciolata dal siero
- 300 g di zucchero
Grano aromatizzato
- 300 g di grano cotto per pastiera
- 25 g di burro
- 200 g di latte intero
- 1 cucchiaio di acqua millefiori
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ripieno
- 3 uova
- 2 tuorli
- 80 g di frutta mista candita a pezzetti (vedere consiglio 1)
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 - 2 cucchiai di farina tipo 00
- zucchero a velo, a piacere
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 1661 kJ / 397 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 54.4 g
- Vetten
- 17.8 g
- Vezels
- 0.9 g
Alternatieve recepten
Struffoli di Natale (TM6)
1óra
Struffoli
1óra
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Roccocò
2óra
Pizza di scarola
3h 30 min
Sfogliatelle frolle
2óra 30p
Migliaccio
1h 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3óra
Casatiello sugna e pepe
2óra 30p
Torta Babà napoletana
8h
Torta caprese
1h 25min