Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 250 g żeberek wieprzowych, wędzonych, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
- 400 - 430 g fasoli jasiek, suchej, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1517 kJ / 362 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 49.9 g
- Vetten
- 13.7 g
- Vezels
- 12.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bigos
1h 30min
Zupa grochowa
1h
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Krupnik z grzybami
45min
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Góralska kwaśnica
1h 30min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min