Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 47.7 g
- Vetten
- 31.3 g
- Vezels
- 3.2 g
Alternatieve recepten
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 godz.
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15 min
Galette à la crème d'amande
1h 20min
Galette au beurre
1h
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Broyé du Poitou
1h 15 min
Gâteau breton aux pruneaux
12 godz.
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Croustade aux pommes
50 min
Far aux abricots
1h 15 min
Gâteau nantais et glace au rhum
13小时 15 分钟