Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 350 g Weizenmehl Type 405
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 2 TL Salz
- 330 g Wasser
- 10 g Apfelessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2125 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 5.5 g
Alternatieve recepten
Hefezopf
3 Std.
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Maultaschen
2 Std. 30 Min
Kleiner Laugenkranz
2 godz. 10 min
Brotknöpfle
35 min
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2 Std. 30 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Schwäbische Lasagne
45 min
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Allgäuer Seelen
1h 20min