Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte (la veille)
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 70 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La farce (le jour même)
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 200 g d'oignons jaunes
- 15 châtaignes cuites et pelées
- 100 g de bacon
- 400 g de viande de porc hachée
- 100 g de pomme, pelée et coupée en quatre
- 1 œuf
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf battu
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1352.4 kJ / 323.3 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 26.2 g
- Vetten
- 16.3 g
- Vezels
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Terrine bressane
24h
Pâté en croûte
7hod. 45min
Terrine de campagne
25 godz. 15 min
Pâté de campagne
48h
Terrine de campagne
4h 30min
Pâté périgourdin
48h
Délice de foies au riesling
2hod. 50min
Foie gras de canard
72 Std.
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min