Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych, do posypania
- 150 g czerwonych buraków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej
- 170 g mąki pszennej, plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
- 1 żółtko
- 3 łyżeczki soli
- woda, do gotowania
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3175.1 kJ / 758.9 kcal
- Eiwitten
- 24.6 g
- Koolhydraten
- 100.4 g
- Vetten
- 29.1 g
- Verzadigd vet
- 14.9 g
- Vezels
- 8.3 g
- Natrium
- 3041.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2hod. 30min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Cappellacci z dynią
2hod.
Burgery z buraka z karmelizowaną cebulą
2hod. 50min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1h 15min
Tarta prowansalska
1h 15min
Burger rybny z krewetkami
40 Min
Pasta z topinamburu
35 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 Std. 10 Min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1hod. 30min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1hod. 30min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1hod. 30min