Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Couscous
- 100 g Rosinen
- 600 g Wasser
- 3 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 ½ TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
-
500
g Hühnerunterkeulen, ohne Haut, vom Knochen gelöst
of 500 g Hühnerbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 3 cm) - 10 - 12 Pflaumen, getrocknet, ohne Kern, halbiert
- 60 g Honig (siehe Tipp)
- 50 g Mandelstifte
- 2 EL frische Korianderblätter, gehackt zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3182 kJ / 760 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 91 g
- Vetten
- 18 g
- Vezels
- 11 g
Alternatieve recepten
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2h
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1 Std.
Hähnchen arabisch mit Couscous
45min
Hühnerbruststreifen in Erdnusssauce
45min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Zitronenhuhn mit Bulgur
1 Std.
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 Std. 50 Min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Orientalischer Lammeintopf
1 godz. 10 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1 Std.