Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
of 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Eiwitten
- 48 g
- Koolhydraten
- 78 g
- Vetten
- 57 g
- Vezels
- 11.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.
Saure Kartoffelrädle
1h 5 min
Linseneintopf mit Spätzle
1 godz.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.