Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Streusel
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt, gemahlen
Germteig und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 80 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1000 g Zwetschken, frisch, der Länge nach halbiert und entsteint
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 932 kJ / 223 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 109 mg
Alternatieve recepten
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Topfengolatschen
50min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Sachertorte
1 godz. 30 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.
Nussbeugerl
1h 55 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min