Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g Milch
- 80 g Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen
- 20 g frische Germ
- 95 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 2 Eidotter
- 1 Ei
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 2 TL Zimt, gemahlen
-
400 - 700
g Butterschmalz, zum Ausbacken
of 400 - 700 g Rapsöl, zum Ausbacken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 364 kJ / 87 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 0.4 g
Alternatieve recepten
Schwarzes Osterschaf
2u. 15min
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2u. 45min
Polsterzipfl
2u. 10min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Topfengolatschen
50 min
Hasenöhrl
1 Std.
Faschingskrapfen
2u. 45min
Salzstangerl
1h 25 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Schnelle Biskuitroulade
30min
Bananenschnitten
3u.