Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 EL Rosinen (optioneel)
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (optioneel)
- 4 Eier, getrennt
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 30 g Feinkristallzucker
- 15 g Vanillezucker
- 3 EL Sauerrahm
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 100 g Weizenmehl, universal
- 2 EL Butter, zum Backen in der Pfanne
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1716 kJ / 410 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Topfengolatschen
50min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.