Compatibele versies
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
- 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłek, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 10 - 15 g octu balsamicznego
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki miodu, wielokwiatowego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 320.9 kJ / 76.7 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 14.5 g
- Vetten
- 2 g
- Verzadigd vet
- 0.3 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 72.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1hod. 40min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min