Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Keksboden
- 100 g Kekse (z.B. Butterkekse)
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
Safranbirnen
- 300 g Birnen, geschält und in Stücken (ca. 3 cm)
-
100
g Wasser
of 100 g Weißwein - 1 Spritzer Zitronensaft, falls Wasser verwendet wird (optioneel)
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Päckchen Safranfäden
- 1 - 2 TL brauner Zucker, je nach Süße der Birnen
Creme
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 300 g Sauerrahm
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 1134 kJ / 270 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Gebrannte Kokoscreme mit kandiertem Ingwer
2 godz. 45 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 Std. 40 Min
Knuspertörtchen mit Kakaocreme
1 Std. 25 Min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6u. 20min
Orangenparfait
6h 30min
Geschmorter Weinbergpfirsich mit Lavendeleis
6 Std.
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min