Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g masła
- 700 g łopatki cielęcej, bez kości, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, drobno pokrojonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1525 kJ / 364 kcal
- Eiwitten
- 47.9 g
- Koolhydraten
- 7.6 g
- Vetten
- 13.1 g
- Vezels
- 2.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 Std. 10 Min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1小时 20 分钟
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min