Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond and carrot cake
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch salt
Frosting
- 120 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 90 g unsalted butter
- 125 g cream cheese
Decoration
- 1 tbsp walnuts
- 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- almonds, for decorating
- hazelnuts, without skin, for decorating
- pecans, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1491.1 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 162 mg
Alternatieve recepten
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Gluten free fruit and nut loaf
55 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Gluten free lemon tart
2h 25min
Buckwheat bread
2h 5min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min
Orange and almond cake
2h 20min
Banana, walnut and date loaf
55 Min