Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond and carrot cake
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch salt
Frosting
- 120 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 90 g unsalted butter
- 125 g cream cheese
Decoration
- 1 tbsp walnuts
- 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- almonds, for decorating
- hazelnuts, without skin, for decorating
- pecans, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1491.1 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 162 mg
Alternatieve recepten
Gluten free chocolate halva cake
1h
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Polenta, mandarin and almond cake
2u. 35min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55 min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1h 5min
Gluten free lemon tart
2h 25min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.