Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond and carrot cake
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch salt
Frosting
- 120 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 90 g unsalted butter
- 125 g cream cheese
Decoration
- 1 tbsp walnuts
- 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- almonds, for decorating
- hazelnuts, without skin, for decorating
- pecans, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1491.1 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 162 mg
Alternatieve recepten
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20min
Orange and almond cake
2h 20min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.
Almond and blueberry breakfast muffins
50min
Banana, walnut and date loaf
55min
Gluten free chocolate halva cake
1h
Gluten free lemon tart
2 Std. 25 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min