Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Light Sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 3 pinches ground turmeric
Darker sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 2 tsp ground turmeric
Lemon butter filling
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 70 g caster sugar
- 80 g unsalted butter
- 2 eggs
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp pouring (whipping) cream
- 2 tsp elderflower cordial
- 1 ¼ tsp ground turmeric
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2522 kJ / 600.5 kcal
- Eiwitten
- 5.6 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 37.8 g
- Verzadigd vet
- 23.9 g
- Vezels
- 0.8 g
- Natrium
- 327.3 mg
Alternatieve recepten
Simple butter biscuits
3h 20 min
Chocolate mousse soufflés
55 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Mirror glaze cake
7 godz. 55 min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Spooky shortbread fingers
1h 50min
Butterfly cakes
1 godz.
Blackberry meringue cake
3 godz. 55 min
Poppy seed strudel with crumble topping
3ωρ. 15 λεπτ.
Gingerbread biscuits
2 godz. 20 min
Chocolate fondant cake
40min
Meringues
5 Std.