Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ice cream
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 300 g full cream milk
- 3 egg yolks
- 80 g white sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp Kahlua® (optioneel)
Chocolate custard
- 500 g cold water
- 2 titanium strength gelatine leaves
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream
- 3 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp white sugar
- 4 egg yolks
Crumble
- 80 g white chocolate, broken into pieces
- 20 g unsalted butter
- 20 g caster sugar
- 20 g flaked almonds
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 pinch salt
Chocolate sauce
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 400 g skim milk (see Tips)
- cocoa powder, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3392.5 kJ / 807.8 kcal
- Eiwitten
- 15.4 g
- Koolhydraten
- 51.3 g
- Vetten
- 61.8 g
- Verzadigd vet
- 41 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 131.6 mg
Alternatieve recepten
Banoffee tartlets
1h 45 min
Frappé coffee
5min
Rose syrup
20min
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Sherbet bags
4 Std. 20 Min
Churros
40 min
Black forest cake
5h
Coconut vanilla sorbet with magic chocolate topping
24sa 15 dk
Berry marshmallow slice
2h 30 min
Chocolate truffle cake
2j 15 menit
Pavlova
6h