Apparaten en accessoires
Tsoureki (Greek Easter bread)
Voorbereiding. 15min
Totaal 2u. 20min
12 portions
Ingrediënten
-
mastiha (optioneel)3 pieces
-
mahlepi (see Tips)1 tsp
-
sugar plus 1 tsp extra100 g
-
full cream milk100 g
-
dried instant yeast (see Tips)2 tsp
-
eggs plus 1 egg beaten, for glazing3
-
baker's flour plus extra for dusting450 g
-
salt1 pinch
-
unsalted butter softened70 g
-
flaked almonds for decorating (optional)
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portion
Natrium
41.9 mg
Eiwitten
6.8 g
Calorieën
1023.4 kJ /
243.7 kcal
Vetten
6.9 g
Vezels
1.8 g
Verzadigd vet
3.5 g
Koolhydraten
38 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1u.
Strawberry champagne cake
3u. 10min
Easter Babka
2u. 30min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1u. 15min
Apricot liqueur
1u.
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1u. 10min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2u. 20min
Tahini dip (tarator)
5min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1u. 15min
Galaktoboureko
1u. 35min
Triple layer bundt cake
1u. 30min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1u. 10min