Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 pieces mastiha
- 1 tsp mahlepi (see Tips)
- 100 g sugar, plus 1 tsp extra
- 100 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 3 eggs, plus 1 egg beaten, for glazing
- 450 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, softened
- flaked almonds, for decorating (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1023.4 kJ / 243.7 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 6.9 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 41.9 mg
Alternatieve recepten
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2u. 20min
Rum baba
3 Std.
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min