Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 pieces mastiha
- 1 tsp mahlepi (see Tips)
- 100 g sugar, plus 1 tsp extra
- 100 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 3 eggs, plus 1 egg beaten, for glazing
- 450 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- 70 g unsalted butter, softened
- flaked almonds, for decorating (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1023.4 kJ / 243.7 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 6.9 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 41.9 mg
Alternatieve recepten
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Taramasalata
15min
Polish doughnuts
2h 30min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Revithia (chickpea soup)
24 Std. 40 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min
Gnocchi
1h 40min