Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sardinen marinieren
- ½ Fenchelknolle (ca. 80 g), in Stücken
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 100 g Weißwein, trocken
- 100 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 300 g Gemüsefond
- 60 g Weißweinessig (z.B. Neuburger)
- 1 Zweiglein Thymian
- 1 Zweiglein Rosmarin
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Fenchelsamen
- 10 schwarze Pfefferkörner
- 10 Korianderkörner
- 1 EL Zucker
- 1 EL Salz
- 1 Msp. Safran
- 6 Sardinen, frisch, ganz, ausgenommen, gesäubert
Ofentomaten
- 12 Cherry-Tomaten
- 2 Zweiglein Thymian, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 4 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
Rucolasauce
- 80 g Pecorino, in Stücken
- 2 Schalotten
- ½ Knoblauchzehe
- 100 g Olivenöl
- 400 g Gemüsefond
- 200 g Milch
- 100 g Ziegenfrischkäse
- 65 g Rucola
- 1 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
Sardinen garen und Fertigstellung
- 3000 g Wasser
- 3 TL Salz
- 300 g Nudeln (z.B. Muschelnudeln, Penne oder Farfalle)
- 20 Blättchen Rucola
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3742 kJ / 886 kcal
- Eiwitten
- 50 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 48 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rotkohl-Slaw mit Pistazien
30 min
Tomaten-Salbei-Sauce
30 min
Seelachs mit Kaiserschoten und Kräuteröl
45 Min
Gorgonzola-Törtchen mit Birne
1 godz. 30 min
Béchamelsauce
10 Min
Nudelsalat mit Forelle und Gemüse
45 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Gurkensalat mit Wakame-Algen
40 min
Lamm mit Blattspinat, Kartoffeln und Möhren
1h 10 min
Pizza Capricciosa
1h 40 min
Thunfischcreme
5 Min
Senf-Dill-Sauce
2 Std.