![Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke) Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32b60f2f-db87-466f-bde8-4db0274e1ff5/Derivates/0ecdc4b0-8240-4b8d-ae19-119a021abd7d.jpg)
Versions compatibles
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1529.7 mg
Recettes alternatives
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Hainanese chicken with rice
1h 50min
Chilli mussels with risoni
35 min
Scallops and prawns with XO butter
50 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Porcini mushroom risotto
35 min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29 Std. 50 Min