Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optionnel)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Protides
- 11 g
- Glucides
- 11.5 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 13.5 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodium
- 331 mg
Recettes alternatives
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Prawn and chicken laksa
40min
Mussels in coconut milk
25min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Vietnamese mixed meat pho
1u. 50min
Asian-style mussels
30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min
Tom kha prawns
25min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2u.
Coconut fish curry
1h 10 min