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Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1529.7 mg
Recettes alternatives
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10h 25min
Caramelised sherry vinaigrette
25 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14h
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
Hearty seafood chowder
45 min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40 min
Ube Halaya Jam
2 godz. 10 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Scallops with pea purée
25 min
Traditional crème brûlée
25h