Versions compatibles
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
ou 1 tsp meat stock paste, homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot, halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs, leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots, cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- ground black pepper, for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, for seasoning
- 10 g unsalted butter, for basting
- fresh spinach, wilted, for serving
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2670 kJ / 638 kcal
- Protides
- 35.3 g
- Glucides
- 21.3 g
- Lipides
- 45.7 g
Recettes alternatives
Beef Wellington (Ben) Metric
10 godz. 10 min
Béarnaise sauce
20 min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Sticky Toffee Puddings
1h
Peppercorn Sauce
30min
Bacon and Herb Gravy
1h 15 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Bordelaise Sauce
55min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Lamb Koftas
1h 30min