Appareils et accessoires
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
Prép. 20min
Total 28h 30min
6 portions
Ingrédients
Caramel sauce
-
white sugar250 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
water30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
Salted caramel ice cream
-
milk500 g
-
pouring (whipping) cream150 g
-
white sugar25 g
-
egg yolks5
-
sea salt flakes1 tsp
Hazelnut praline
-
toasted hazelnuts without skins220 g
-
white sugar250 g
-
glucose syrup20 g
-
water1070 g
-
white vinegar50 g
Crème brûlée
-
pouring (whipping) cream600 g
-
vanilla pod seeds scraped and reserved1
-
malt extract50 g
-
caster sugar50 g
-
egg yolks7
-
water for baking
-
caster sugar for sprinkling
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 portion
Sodium
199.9 mg
Protides
9.3 g
Calories
3549.9 kJ /
845.2 kcal
Lipides
60.9 g
Fibre
1.1 g
Graisses saturées
33.9 g
Glucides
70.1 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Mark Southon
10 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Pavlova
6h
Panna cotta
6h 15min
Chocolate fondants
30min
Meringues
5h
Chocolate volcanos
55min
Pickled fruit
744h 45min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2h
Crème caramels
7h 45min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1h 5min
Crème caramel (flan)
5h 30min
No fail béchamel
15min