Versions compatibles
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 9 calamari tubes, cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g fennel, white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying and brushing
- 80 g arborio rice
- 2 pinches saffron (optional - see Tips)
- 150 g white wine
- 150 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 pinches ground black pepper
- 4 tbsp pickled capers, rinsed and drained
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1252.7 kJ / 298.3 kcal
- Protides
- 24.3 g
- Glucides
- 10 g
- Lipides
- 17.7 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 796.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Mussels in coconut milk
25min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Peas and jamon
40min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Prawn and mushroom crepes
50min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Grilled potato salad with pangrattato
40min