Linzencurry en gestoomde pompoen
TM5 TM6

Linzencurry en gestoomde pompoen

3.5 (2 évaluations )

Ingrédients

  • 3 volle tl komijnzaden (10 g)
  • 4 volle tl korianderzaden (10 g)
  • 1 ½ tl zout
  • 30 g verse koriander
  • 50 g verse kokosnoot, in stukken (2-3 cm) (optionnel)
    ou 3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot (15 g) (optionnel)
  • 80 g boter, in stukken
  • 300 g uien, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ - ¾ tl gemalen cayennepeper
    ou 1 - 2 verse groene chilipeper (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd
  • 1000 - 1200 g pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
    ou 1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
  • 300 g linzen, groen, bruin of Puy
  • 1000 g water
  • 250 - 300 g rode paprika, geroosterd, ingemaakt, in grove blokjes (1-2 cm)
  • 130 g crème fraîche (optionnel)
  • verse koriander, plus extra als garnituur

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1504 kJ / 358 kcal
Protides
13 g
Glucides
33 g
Lipides
17 g
Fibre
10.3 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives