Rode bietensoep met kruidenknoedels
TM5 TM6

Rode bietensoep met kruidenknoedels

5.0 (4 évaluations )

Ingrédients

Kruidenknoedels

  • 10 - 15 g gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes
  • 200 g melk
  • 60 g boter, in stukken
  • ¾ tl zout
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat (optionnel)
  • 150 g griesmeel
  • boter, plus extra om in te vetten
  • 1 ei

Rode bietensoep

  • 500 g rauwe rode bieten, gepeld, in stukken
    ou 500 g gekookte rode bieten, in stukken
  • 700 g water
  • 150 g witte wijn
  • 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    ou 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 25 g bloem
  • ½ - 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 100 g room
  • 1 el witte wijnazijn (optionnel)

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1386 kJ / 331 kcal
Protides
7 g
Glucides
30 g
Lipides
17 g
Fibre
4 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives