Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1695 kJ / 406 kcal
- Protein
- 29 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 22 g
In Collections
Alternative recipes
Bloemkool met kaas
55min
Bolognesesaus
1h 15min
Macaroni met ham en kaas
1h 20min
Aardappel- en spruitjespuree
40 min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Waterzooi van kip
1 godz.
Koninginnenhapje
55min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 min
Portugees crème brûlée
25 min
Bananenbrood
No ratings
Zoetzure varkensribbetjes
40 min
Kleverige sesamkip
40 min