![Forel met hollandaisesaus Forel met hollandaisesaus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA24236B-49D4-4BDD-84B6-56EE0038CDCA/Derivates/CFEE5D96-0348-4922-8469-BBECD253C15C.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 750 g water
- 350 g aardappelen, in stukken (3-4 cm)
- 1 ½ tl zout
- 350 g groenten (bijv. asperges, bloemkool in roosjes, wortel, in stukken)
- ¼ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 forellen (ca. 220 g elk), ingewanden en schubben verwijderd
- 2 citroenen (inclusief citroen voor het serveren)
Hollandaisesaus
- 100 g boter, in stukken
- 4 eierdooiers
- 50 g witte wijn
- 10 g citroensap, vers geperst
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 3694 kJ / 882 kcal
- Protein
- 44 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 59 g
- Fibre
- 7.1 g
Alternative recipes
Bloemkool met kaas
55 min
Geraspte wortelsalade
10 Min
Bearnaisesaus
15 min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 godz. 15 min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 Std. 45 Min
Bevroren veenbessen margarita
5 Min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 godz.
Mosterd-dillesaus
2 Std. 15 Min
Geroerbakte groenten
10 Min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 min