Thaise groene curry en citroengras met rijst
TM6

Thaise groene curry en citroengras met rijst

4.0 (9 ratings)

Ingredients

Citroengrasrijst

  • 200 g basmatirijst
  • 450 g water
  • ½ tl zout
  • 1 stengel vers citroengras, gehalveerd

Vegetarische Thaise groene currypasta

  • ½ limoen liefst bio, schil en sap
  • 40 g sjalotten, gehalveerd
  • 15 g verse gember, in schijfjes (2 mm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g verse groene chilipepers, ontdaan van zaadjes, in stukken (zie tip)
  • 5 g verse galigaan, in schijfjes (2 mm)
    or ½ tl gedroogde galigaan
  • 10 g verse korianderbladeren
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 stengel vers citroengras, in schijfjes (5 mm)
  • 15 g verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes
  • 50 g olie
  • 1 tl zout

Assemblage

  • 20 g olie
  • 250 g aubergine, in schijfjes (2 x 3 cm)
  • 400 g kokosmelk
  • 300 g water
  • 1 el palmsuiker (optional)
    or 1 el bruine suiker (optional)
  • 3 verse kaffir limoenbladeren
    or 3 gedroogde kaffir limoenbladeren
  • ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • ½ tl gemalen witte peper
  • 200 g zoete aardappelen, in stukken (3 cm)
  • 100 g broccoliroosjes, gehalveerd
  • 1 el vissaus, veganistisch (optional)
  • 80 g suikererwten, geknipt
    or 80 g peultjes, gehalveerd
  • 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt
  • 1 el kokosolie, vloeibaar (zie tip)
  • 1 el honing
  • ½ el zout
  • 1 takje verse bieslook, in schijfjes (0,5 cm)
  • 3 takjes verse korianderbladeren, als afwerking
  • verse groene chilipepers in dunne plakjes, als afwerking (optional)
  • verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes, als afwerking
  • 1 - 2 limoenen, in partjes, als afwerking

Nutrition
per 1 portie
Calories
2195.8 kJ / 524.3 kcal
Protein
8.5 g
Carbohydrates
70 g
Fat
21 g
Saturated Fat
4 g
Fibre
8 g
Sodium
1158.5 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes