Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La génoise
- 6 œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 130 g de farine de blé
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- beurre, pour les moules
- 150 g de café préparé, fort
La mousse au mascarpone et le décor
- 400 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 20 g de cacao en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2046 kJ / 489 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 30 g
Alternative recipes
Génoise au chocolat
45 min
Cupcakes à la vanille
1 godz.
Number cake 6
2h
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Layer cake au lemon curd
5 godz.
Layer cake
1sa 45 dk
Number cake du Nouvel An
3 godz.
Naked cake aux framboises
1 godz. 30 min
Gâteau licorne
3 godz.
Génoise
50 Min
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Cupcakes au chocolat
12 Std.