Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La sauce au caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
- 80 g de cacahuètes, grillées et salées
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 5 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1801 kJ / 430 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Crème dessert au caramel
1h
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Caramel liquide
25 min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Crème caramel
3h
Sauce au caramel
1h 30min
Paris-Deauville
12h
Caramel de base
25 min
Verrine mocaccino et caramel
45min
Sauce caramel au whisky
35 Min
Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel
2 Std. 50 Min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h