Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalotes
- 300 g de crevettes crues non décortiquées, les têtes seulement
- 20 g de beurre
- 40 g de cognac
- 20 g de concentré de tomate
- 150 g de vin blanc
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté (voir "Variante")
- 10 g de fécule, délayée avec un peu d'eau
- Nutrition
- per 100 g
- Calories
- 176.3 kJ / 42 kcal
- Protein
- 0.7 g
- Carbohydrates
- 2.9 g
- Fat
- 1.6 g
- Saturated Fat
- 1 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 13.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Moules à l'escabèche
24h
Marmite du pêcheur
50 Min
Sauce rouille
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Sauce armoricaine
1h
Rouille
10 min
Aïoli
10 min
Calamars farcis comme en Algarve
1 Std. 10 Min
Bisque de crevettes
30 Min
Bourride
1h
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Coques aux herbes, chantilly Passion
30 Min