Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2074 kJ / 498 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 19 g
In Collections
Alternative recipes
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1小时 30 分钟
Clafoutis aux myrtilles
50 分钟
Crumble pie aux pommes, coings et noisettes
1小时 30 分钟
Confiture figue-romarin
50 分钟
Strudel à la pomme
1h 45min
Tarte aux myrtilles
3小时 15 分钟
Clafoutis figues-amandes
50 分钟
Cake mi-figue mi-raisin
55 dk
Tartelettes amandines aux figues
1小时 30 分钟