Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2074 kJ / 498 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 19 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Pompes à l'huile
3 Std.
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35min
Navettes
2 Std.
Cake aux figues
1h 10min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Confiture figue-romarin
50 Min