Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La glace à la fève tonka (la veille)
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de fève tonka, fraîchement râpée
- ½ feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
Les copeaux de chocolat et la finition (le jour même)
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2508 kJ / 602.5 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Carbohydrates
- 45.5 g
- Fat
- 41 g
- Fibre
- 6 g
In Collections
Alternative recipes
Nougat de Montélimar
3h 30min
Glace à la pistache
12h
Nougat glacé aux pistaches
13h
Mousse poire-caramel beurre salé
2 Std. 30 Min
Cupcakes aux pistaches
40 Min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Gianduja maison
4 Std. 25 Min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Bavarois cerise-pistache
6h 30min
Mousse glacée à la menthe
12h
Glace au parmesan
12h
Choco-nougat
3 Std.