Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée et la crème pâtissière
- 1 pâte feuilletée maison
- 370 g de lait
- 35 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 pincées de vanille Bourbon en poudre
Le glaçage et le montage
- 250 g de sucre en poudre
- 40 g de blanc d'œuf (le blanc d'1 gros œuf)
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 g de chocolat noir
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1243.7 kJ / 295.6 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Carbohydrates
- 43.5 g
- Fat
- 10.9 g
- Fibre
- 0.2 g
Alternative recipes
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15 min
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Macarons à la griotte
48 godz.
Pâte à chou
2 Std.
Macarons au citron
12j
Eclairs comme un Paris-Brest
1 godz. 40 min
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Macarons au chocolat
24h
Bavarois aux fraises
6h 25min
Tarte tropézienne
3 Std.