Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée et la crème pâtissière
- 1 pâte feuilletée maison
- 370 g de lait
- 35 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 pincées de vanille Bourbon en poudre
Le glaçage et le montage
- 250 g de sucre en poudre
- 40 g de blanc d'œuf (le blanc d'1 gros œuf)
- le jus d'1/2 citron jaune
- 10 g de chocolat noir
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1243.7 kJ / 295.6 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Carbohydrates
- 43.5 g
- Fat
- 10.9 g
- Fibre
- 0.2 g
Alternative recipes
Forêt-noire
2sa 30 dk
Trianon
3h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2sa 30 dk
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Crème pâtissière
15 dk
Tarte tropézienne
3h
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Napolitain
73h 40min
Beignets au four
2 godz.
Fraisier
12h 45 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15 min