![Zachte bloemkoolsoep Zachte bloemkoolsoep](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0EB7D6E2-4A67-4407-9AE3-360BFBAB7A9D/Derivates/B384B50F-2AFF-4407-B33D-7162C6A8E1BE.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g olijfolie
- 20 g ongezouten boter
- 60 g sjalot, in stukken (2-3 cm)
- 500 g bloemkoolroosjes (nettogewicht)
- 200 g aardappelen in stukken (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
el groentebouillon
or 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- olijfolie
- 10 stengels verse bieslook, gesnipperd
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 828 kJ / 198 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Carbohydrates
- 12.2 g
- Fat
- 14.6 g
- Fibre
- 3.9 g
Alternative recipes
Romige courgettensoep
25 min
Broccolisoep
15 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 min
Mysterieuze soep
45 min
Romige vegan broccoli en kaas soep
1 Std. 15 Min
Romige erwtensoep
40 min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 godz. 10 min
Romige tomatensoep
25 min
Aardappel-preisoep
40 min
Gembersoep met rode paprika
50 min