![Bloemkool met kaas Bloemkool met kaas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9E1A8BA-5824-44EE-A3F5-698B4C7E09E6/Derivates/FA4380D2-99DF-43AB-8916-BBBF97F0B8E3.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
200
g Gruyère kaas, in stukken
or 200 g Cheddar kaas, in stukken - 500 g water
- 1 bloemkool (ca. 1000 g), in roosjes
- 50 g bloem
- 40 g boter
- 500 g melk
- ½ tl zout, volgens smaak
- 2 snuifjes gemalen witte peper, volgens smaak
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat (optional)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1273 kJ / 305 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 5.1 g
Alternative recipes
Aardappelpuree
45 Min
Ovenschotel van aardappelen
1h 30min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min
Gehaktbrood
1h 20min
Appelmoes
20 Min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Forel met hollandaisesaus
50 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1 Std. 10 Min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 Min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 Min
Gekookte pasta
20 Min